Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelemről

 

"Ha szeretlek, meglátom benned azt, akit te is csak ritkán látsz"

Az a fajta lány vagyok, aki hordaná egy srác pulcsiját, csak azért, hogy érezhesse az illatát ..

Nézzetek Rám más vagyok, mint Ti, de csak azért, mert soha nem is akartam Rátok hasonlítani" 

Ha tinédzserként szerelmes vagy, az mindenki számára egyértelmű, kivéve téged és a szerelmedet.

A világ oly üres, ha csak hegyekre, folyókra és városokra gondolsz. A földet az teszi lakályossá, ha tudod, hogy van valaki, aki veled érez és rád gondol, és bármilyen távol legyen is, mindig közel van hozzád.

"Ha úgy fordul az életed, hogy
nem elég jó,vagy nem elég szép,
valaki biztos rád nevet,hiszen a jó kedv
mindentől megvéd.
Csak azért soha ne szeress,
mert csábít a szép,
majd megszépül, ha igazán szeretnéd." (L)

Csak kell találni egy embert, aki gyönyörűnek hív és nem csak csinosnak. Aki felhív, amikor bele vagy gabalyodva, aki fennmarad csak azért, hogy lássa, ahogy alszol.
Várni egy srácra, aki homlokon csókol, aki akkor is meg akar mutatni az egész világnak, amikor csapzott vagy, aki a barátai előtt is fogja a kezed.
Várni arra az egyre, aki állandóan emlékeztet rá, hogy mennyire
érdekled őt és hogy milyen szerencsés, hogy vagy neki.
Várni arra az egyre, aki a barátaihoz fordulva azt mondja, ".......Ő az."Nem érdekel, ki vagy, csak ahogy rám nézel.
Nem érdekel, ki vagy, mert boldoggá tesz léted.
Nem érdekel semmi, mit tettél vagy tettem,
Mert mindig is itt éltél, s most is itt élsz bennem.

Várni egy valakire, aki homlokon csókol, aki akkor is meg akar mutatni
az egész világnak, amikor csapzott vagy, aki a barátai előtt is fogja
a kezed.Mostantól úgy gondolok rád mint egy egyszerű hétköznapi fiúra akit bármikor képes lennék szeretni, de nem te leszel az egyetlen. Nem fogok miattad sírni, és nem fogok rád várni. És észreveszem hogy más fiúk is léteznek. A szívem mélyén még mindig reménykedem, de nekem is szükségem van a boldogságra. Nem fogok miattad mindent veszni hagyni úgy, hogy még csak nem is vagy az enyém. Fáj, és nagyon nehéz, de tovább kell lépnem, és most az egyszer nem miattad, hanem magam miatt..


Várni arra az egyre, aki állandóan emlékeztet rá, hogy mennyire
érdekled őt és hogy milyen szerencsés, hogy vagy neki.
Várni arra az egyre, aki a barátaihoz fordulva azt mondja, ".......Ő az."

Attól féltem, hogy ha túl közel engedem magam hozzá, akkor még közelebb akarnék lenni…

Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd.

Nem tudom, meddig élek még, de meg kell tanulnom, milyen az mikor az az ember ölel magához, akinél ott hagytam a lelkemet..

A szerelem megfoszt a gyermeki tündérvilágtól, megismertet a múlandóság élményével.. felnőtté tesz!

Sok tárgyat, mi hitvány, nemtelen, naggyá és dicsővé tesz a szerelem, 
mert nem szeme lát, csak szíve, s ez okon festik Cupido-t szárnnyal, de vakon: elméje van, s balul ítél vele, szárny szem nélkül: ez a hóbortság jele.. :)

"Nyüzsgő, s áradó vagy bennem, mint a lét - és néha meg olyan, oly biztos és örök mint kőben a megkövesült csigaház" [Radnóti]

A távolság olyan a szerelemnek, mint szél a tűznek: a kis lángot kialtatja a nagyot még jobban feléleszti..

Szeretlek. Nem vagyok tökéletes, de bármire képes lennék azért, hogy boldoggá tegyelek.Valószínűleg nem veszed észre. Azt hiszed nem érzel semmit, és elhagysz. Hiszen te nem is akartál engem. Nem érdeked, hogy én boldog legyek. Viszont ha már csak a múlt köt össze minket, és eszedbe jutok, rájössz, hogy hiányzom neked, és legbelül, mélyen te is szeretsz.

A világon senki se tökéletes. Én meg végképp nem, de úgy szeretem őt, ahogy más nem tudná, és végül is csak ez számít. Vele van esélyem másra, valami jobbra, és ezt nem hagyom elveszni!

- Hiszed, hogy kell a szabadság? - Igen.
- Az igazság..? - Igen, persze!
- A szépség? - Igen!
- A szerelem? - Szerelem.. abban mindenek felett hiszek. A szerelem éltet. [Moulin Rouge]

Egyetlen lélegzet aranyfürtje illatából, a szája egyetlen csókja, kezének érintése többet ér, mint az egész öröklét enélkül.. [Angyalok városa]

- Akkor felejts el emlékezni rá!
- De hogy felejtsek emlékezni, kérlek?
- Úgy, hogy tekints a többi nő felé, hisz annyi szép van még..
- De akkor én még szebbnek érzem őt, még tökéletesbnek. Ki megvakul, az nem feleheti szemevilága régi, drága kincsét. Egy nőt mutass, kinél nincs szebb a Földön, s arcáról én azt olvasom ki majd, hogy nála is különb, százszorta szebb.. nem tanítasz hát feledni engemet! (Rómeó & Júlia - részlet)

Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.

"Futunk a kedveshez, mint kisdiák, ki könyveit vidáman sutba vágja; s úgy válunk tőle, mint kisdiák, ki szontyolodva ballag iskolába" (Shakespeare - Rómeó & Júlia részlet)


Nem bolond az, aki odaadja azt, amit nem tud megtartani, azért, hogy elnyerje azt, amit nem tud elveszíteni!

"Ha én valakit szeretek, akkor biztos, hogy nem fogom őt megszégyeníteni. Mert a szeretet egyik alapvetése az, hogy tudnálak bántani, de nem foglak."

"A szeretet türelmes, jóságos; nem irigykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örvend az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik." (Séta a múltba)

"Azt hiszem, én többet gondolok a szerelemre, mint az embernek általában kellene. Folyamatosan lenyűgöz a puszta ereje, amellyel megváltoztatja és meghatározza életünket." (Holiday)

Hogy mit tesz velünk a szerelem? Egyik nap úgy mész haza, hogy a mennyekben érzed magad, máskor meg elbújnál egy sötét sarokba bőgni...

Ha meggyújtunk egy gyertyát, majd eloltjuk, sötétebb lesz, mint azelőtt volt.

Ha az ember magányra vágyik, akkor nem az egyedüllét, hanem csak a megfelelő ember közelsége kell neki!

"Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér." (Coelho)

"Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, de ha lezuhan, a fél szárnyát odaadja."

"Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy olyan lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket, és annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van ránk, mint nekünk őrá."

" Mindenki álmodozik a nagy szerelemről, csak én jobban beleéltem magam ... " /Szeretni bolondulásig/

" A szerelem erő, amely jobbá teszi a világlelket, mert amikor szeretünk, mindig jobbak akarunk lenni. " (Coelho)

"Aztán egy szép napon arra ébredek, hogy nem ő jár a fejemben, és rájövök, hogy túl vagyok a nehezén. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségeinek. Történt már velem ilyen, és fog is még történni, ebben biztos vagyok. Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más - és újra rám talál a szerelem." (Coelho)

Lehet, hogy pont azért nem tudunk szeretni, mert arra vágyunk, hogy bennünket szeressenek, vagyis a másiktól várunk valamit ahelyett, hogy követelmények nélkül fordulnánk hozzá, és beérnénk puszta jelenlétével. (Kundera)

A szerelem vagy a pokol fenekére taszít, vagy a mennyországba röpít, de egy biztos: valahova eljuttat!

A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak..

Nem igaz, hogy a szerelem vak. Ellenkezőleg, a szerelmes ember olyasmiket lát imádottján, amiket más nem vesz észre.

Férfi és nő hogyan érthetné meg egymást; hisz mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit." (Karinthy Frigyes)

A szerelem megsemmisíti az észt. Az agy és a szív olyan, mint a homokóra két edénye: amikor az egyik megtelik, a másik kiürül.

A szerelem előbb sóhaj, aztán óhaj, és végül ... ó, jajj

"A szerelem egy természetellenes érzés, amely arra ítél két ismeretlen embert, hogy szánalmas és egészségtelen módon függjenek egymástól"

Ezen a Földön mkinek megvan a maga kincse, ami rá vár. De ne feledd: csak az talál igazi kincset aki a szívére hallgat ... (Paulo Coelho)

A szerelem olyan lövedék, ami a szívet találja el, de az agyat roncsolja szét.

Akkor érzed igazán, hogy valakit elvesztettél, ha tudod, hogy már sosem kapod vissza.
"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk." (Sagan)

"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted." (G. G. Márquez)

"Valakit szeretni azt jelenti: egy mások számára láthatatlan csodát látni." (Mauriac)

"Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." (Márquez)

"A szerelem az élet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján." (Erskine)

"Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkal.
Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben.. te ezt tetted velem" / Szerelmünk lapjai /

"A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom, légy fülig szerelmes; olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza! Hogy találhatsz rá? Hagyjd az eszed! Hallgass a szívedre!... Az az igazság, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél. De meg kell próbálnod! Ha nem próbálod meg, nem is éltél... Légy nyitott, ki tudja... bármikor becsaphat a villám.” / Ha eljön Joe Black /"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk." 
(Francoise Sagan)

"Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, 
de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja."
(Szabó Éva: Szög és kereszt)

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok. 
De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."
(Prisrin)

"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted." 
(Gabriel Garcia Márquez)

"Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket,
s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van reánk, mint nekünk őreá."
(Paul Gerardy)

"A szerelem az élet nagy ajándéka, és aki nem nyújtja ki utána a kezét, az sohasem élte az életet a maga teljes módján." 
(Erskine)

"Sose mondd azt: "Szeress engem!" Mit érsz vele? Isten is hiába mondta..." 
(Paul Valéry)

"Az igazi szerelemnek megvannak a maga előérzetei és tudja, hogy a szerelem szerelmet gerjeszt." 
(Balzac)

"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol." 
(P. Matteo)

"A szeretet az egyetlen ésszerű és kielégítő válasz az emberi létezés problémájára." 
(Erich Fromm)

"Aki nem tud szeretettel feloldódni, másban és másért: boldogtalan marad."
(Szentkuthy Miklós)

"Az igazi szeretet tettekben, és nem a szavakban nyilvánul meg." 
(Filippinó közmondás)

"Szerelemmel múlik az idő, idővel múlik a szerelem." 
(Madame Pompadur)

"A szerelemnek még bolondsága is nagyobb bölcsesség, mint a filozófusok minden tudománya."
(Jókai Mór)

"Valakit szeretni azt jelenti: egy mások számára láthatatlan csodát látni." 
(Francois Mauriac)

"..aki szeret, azt viszont is szeretik."
(Fontane)

"Csak mert valaki nem úgy szeret téged, ahogy te szeretnéd, az még nem jelenti, hogy nem szeret téged szíve minden szeretetével." 
(Gabriel Garcia Márquez)

"Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt." 
(Pilinszky János)

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív." 
(Ch. Dupoint)

"A nőket a szerelem nemcsak érdekessé teszi, hanem meg is szépíti. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik." 
(Rippl-Rónai József)

"Megismerni és szeretni egy másik lényt: ebben áll minden bölcsesség veleje, gyökere és forrása."
(Evelin Vaugh)

"Nincs nagyobb boldogság, mintha szeretnek bennünket."
(Charlotte Brontë)

"A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia." 
(Mahatma Gandhi)

"Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést." 
(Benjamin Disraeli)

"A szerelem elűzi az időt. Az idő a szerelmet."
(Annie Girardot)

"A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain." 
(Victor Hugo)

"Csak szeretve tanulunk meg szeretni." 
(Doris Murdock)

"Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét." 
(Alexandra Penney)

"Szeretni egy férfit, egy asszonyt annyi, mint egy tökéletlen lényt, egy beteget, egy gyengét, egy bűnöst szeretni. 
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)

"Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret."
(Fromm)

"Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden." 
(T. Tolis)

"Ahol nincs te, ott nincs én se." 
(Ingmar Bergman)


Elkapta a pillantásomat és visszamosolygott.. De vajon tudja hogy a szívemet is megkapta ezzel?

Amit a szerelem felépített, az idő nem rombolhatja le az idő sem!


Ahányszor az emberek megkérdezik: " ti ketten jártok? "
el sem tudod képzelni, milyen fájdalmas azt mondani " nem, csak barátok vagyunk "

Nem azért jöttem, hogy azt mondjam neked, nem tudok nélküled élni. Mert tudok. Csak nem akarok.. !

~ Néhány csajnak a hét minden napján más pasija van, nekem csak egy - de örökké :)

~ Itt egy lány, aki él, nevet, de leginkább tudja, hogy kell szeretni <3


Találkozni veled - ez volt a sorsom, a barátoddá válni - ez a döntésem volt, de szerelembe esni veled - ez az irányításom nélkül zajlott

Tudod miről álmodozom? Arról, hogy hallom, valaki az ablakomat dobálja kövekkel, és végül észreveszlek Téged, ahogy a kertünkben állsz ^^

Ha az élet a dal, akkor a szerelem a dalszöveg ^^

Nincs szükséged jelmezre és szuper erőkre ahhoz hogy az én hősöm legyél

Mikor idősebb leszek és a kislányom majd azt kérdi,
" anyuci, ki volt az első szerelmed? " nem akarok régi fényképeket előszedni,
csak a szoba másik végére mutatni & azt mondani " odaát ül "


Éljen a pozitív hozzáállás! Amíg meg nem hal.. 

“Amikor minden hír rossz, és az ég teljesen szürke,
és az összes csoki elfogyott, vigasztaló gondolat,
hogy van egy olyan barátom, mint Te.” 

Nem emlékszem, mikor voltam utoljára ilyen csalódott. Talán akkor, amikor rájöttem, hogy az M&M csokigolyó mégis megolvad a kezemben.. 8D

"Az az ember, akit bennem szeretsz, természetesen jobb nálam: én nem olyan vagyok.De te szeress, és én majd igyekszem, hogy jobb legyek önmagamnál."

Tegyük fel, hogy az emberek csokik. van olyan csoki, amit nagyon szeretünk, és van amit nem. A csokiból sok van. Néha annyira akarunk egy csokit, hogy megszerezzük. Néha annyira szeretnénk megtartani, de nem megy.. Néha le kell mondanunk a csokiról. De ez nehéz, főleg, ha kívánjuk a csokit. Mikor lesz végre vége a csokizabálásnak? Képes leszel lemondani a csokiról végleg? Mindig újra kezded, akkor is, ha nem ugyanolyan csokit veszel a kezedbe? Szükséged van rá. Függőség?? Ez olyan, mint az emberi kapcsolat??Talán szeretünk szenvedni. Talán belénk van programozva.. Mert e nélkül, talán nem éreznénk, hogy vagyunk. Hogy is mondják, miért csapkodom magam ostorral? Mert annyira eszméletlenül jó, amikor abba hagyom. :O

... a tavasznak sem mondhatjuk: "Remélem, hogy hamar jössz, és sokáig maradsz." Csak azt mondhatjuk: "Gyere, ajándékozz meg a reménnyel, és maradj, ameddig tudsz.."

Már nem születik mese abból, ha látlak, csak néma nevetés, hogy miért volt nekem sok, ami vagy - most meg kevés..

Ha valaki belép az életedbe, hagyd. Köszöntsd, bárki is az, élvezd, amit hoz, még ha csak rövid időre is.. Ha menni akar, engedd el! Értsd meg, hogy a távozása nem tőled függ, egyszerűen csak eljött az ideje. 

Egyszer egy indiai hercegnő édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: elmúlik...!
Azt hallottam valahol, hogy a szerelem nem más, mint egy barátság, amely lángra kap. Én is pont így érzek irántad.


Sosem fogok betelni veled, mindhalálig szeretlek, totyakosan is kívánni foglak.


Az én napom te vagy a felhők fölött. Tudom kezelni a felhőket, de nem tudok megbirkózni egy napfogyatkozással.


Nem találok szavakat kedvesem, mert egyetlen kiejtett szavam sem méltó arra, hogy meghalld.


Te lehetsz elég bátor vagy elég erős ahhoz, hogy nélkülem élj, ha az a legjobb, de én sose tudnék ennyire önfeláldozó lenni. Veled kell lennem. Ez az egyetlen módja annak hogy éljek.Mindent akartam, ami nem volt az enyém. Ám amikor megkaptam, már nem pontosan az volt, amire vágytam.

Jobb lett volna meg sem születni nékünk, mint egymást nem szeretni.


Egyetlen érintés felér tízezer szóval


Ha valaha kell majd neked az életem, csak gyere érte és vidd.


Szeretlek! Epedezek érted! Akár sápadt, akár lila, akár leplezett, akár érzéki, én, aki minden gyönyör és bíbor vagyok és ittasság a legbenső értelemben, kívánlak.


De hogy csókoljam meg úgy, hogy ne vegye észre, hogy imádom?


Amikor úgy gondoljuk, hogy nem illünk egymáshoz, csókolózunk, és olyan közel leszünk, hogy nem látjuk a különbségeket.


A szerelem hülyét csinál belőlünk: elcseréljük az egész életünket egyetlen boldog napért.


Van? Nincs? A vénség végéig tartó extázis? De fárasztó lehet! Élet szerelem nélkül? De unalmas!


A szerelem idővel szeretetté változik. (...) Vagy unalommá, esetleg gyűlölködéssé.


A szerelem extázisában mindenki a legragyogóbb arcát mutatja.

Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént 

Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot.

Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is,ha nem vagy mellettem.

Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést. 

Csak az kedves nekünk igazán, amit féltünk elveszíteni. 
Fogjál a szemeddel, jó erősen, ne hagyd, hogy elszívjon a nap.

És mi az élet, ha nem az álom keresése? Az álomé, hogy valaki azt mondja: "igazából, teljes szívből szeretlek".

Nem akarok tőled semmit, mégis várom a pillanatot, mikor újra láthatlak. Menekülök a férfiak elől,s a végén a te karjaid közt találom magam.Mi történik velem? Mi ez a furcsa kettős érzés?
Nem tudom, meddig élek, de ameddig még élek, meg kell tanulnom, milyen az, amikor az ölel magához,akinél ott felejtettem a lelkemet. 

Amikor végre megkapod azt, amit szerettél volna, úgy tűnik, egyáltalán nem ez volt, amit annyira akartál.

Különös, hogy a fájdalom szinte megfojt, mert egy másik ember szeme nem nézett az enyémbe.


A szerelem egyszer az életben mindannyiunkat felébreszt. 
A féltékenység nem más, mint hogy magányosnak érezzük magunkat mosolygó ellenségek közepette.

A szerelemben a legnagyobb bölcsesség,hogy tudjunk várni 


A szerelem annyit jelent, hogy lemondunk az erőnkről.

Szerelmesnek lenni nem nehéz. Bebizonyítani nehéz!


A szerelem nem kér bebocsáttatást, csak megjelenik,és nyomban otthonosan érzi magát.


Kiválasztottam a három, számomra legjelentősebb igét:"szeretni, szenvedni, tudni". Vajon léteznek-e egymás nélkül?Az ember azért szeret, mert szeret.Nem kell hozzá semmi indok.


Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret.

A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain.

Egyik szerelem a másikat nem pótolhatja, mert mindegyik másképp egyetlen! “Ne hazudj, ne lopj, ne csalj és ne igyál.
De ha hazudsz, hazudj kegyesen,
Ha lopsz, lopj csókot édeset,
Ha csalsz, csalj mosolyt az arcára,
Ha iszol, idd a kedvesed minden szavát.”
(Randiguru)

"Ha minden nő normális férfit akarna, akkor már régen kihalt volna az emberiség!" 
(Csak szex és más semmi)

Ha egyszer egy pasi szerelmes lesz belém, igazán szerelmes, én agyongyötröm. 
(Házibuli)“Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.
Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe.”
(Gary Chapman: Egymásra hangolva)

“Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.


“A távollét szerelmesek közt úgy hat, mint a szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli.” (Füst Milán)


“Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel ezt az élvezetet megoszthatjuk.” (Mark Twain)

“A szerelemben nincs nyugalom, mert az, amit elértünk, csak egy újabb kiindulópont ahhoz, hogy még többre vágyódjunk.” (Marcel Proust)

“Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata.
A többi nem az.
A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a “valóság”, amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a “senkihez sincs közöm” életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy “Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!” – miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: “Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!”
Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk.

Felébredünk.
Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.” (Müller Péter: Szeretetkönyv)

“Amikor két ember a szíve mélyén egyesül,
Képesek megtörni a bronz vagy a vas erejét is.
Amikor pedig két ember szíve mélyén megérti egymást,
a nyelv, amelyen szólnak, édes lesz és lenyűgöző, mint az orchideák illata.”
(Ji Csing)

„Mégiscsak a szerelem első korszaka a legszebb pillanat, amikor minden találkozásból, minden szempillantásból viszünk haza valami újat, hogy örüljünk neki.” (Aabye Sören Kierkegaard)

“Azért szeretlek, mert veled kerestem
A májuséj kárpitján csillagot,
Mely őszök őszén és dermedt telekben
Fiatal lánggal ott tovább ragyog.”

“A szerelem értékét az akadályok emelik. A könnyű siker megfosztja a varázsától.” (Stendhal)

“A szerelem örömei mindig arányban vannak az elvesztésüktől való félelemmel.” (Stendhal)

“A szerelem legrejtettebb titkait csak az ismeri meg, aki képes az érzelmi hűségre. ” (C. G. Jung)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 305618
30 nap: 2697
24 óra: 111